Tuesday, September 29, 2009

Pokretanje novog političkog saveza na nivou Bosne i Hercegovine

Politike bazirane na podjeli po nacionalnim taborima definitivno nisu dale pozitivne rezultate u razvoju Bosne i Hercegovine kao normalne evropske države.
Naprotiv, konstantno održavaju krizu u Bosni i Hercegovini koja se karakteriše, u glavnim crtama: opstrukcijama svih aktivnosti usmjerenih ka jačanju države, nacionalističkim manifestacijama, masovno raširenoj korupciji, uspostavljenim klanovskim centrima moći i nedostatkom sistema pozitivnih vrijednosti društva.
Iz tog razloga pokretanje inicijativa za uspostavu novih politika, zasnovanih na realnim mogućnostima, za izgradnju bolje budućnosti Bosne i Hercegovine, kao što je i inicijativa gosp. Fahrudina Radončića, su dobro došle.
Mnogi građani gledaju sa sumnjom, generalno u sve politike i političare i prema podacima sa izbora, oni predstavljaju većinu. Bez njihovog aktivnog uključenja u politička kretanja neće biti napretka u našoj državi.
Kako ih uvjeriti u nešto novo, da će politiku praznih obećanja zamijeniti politika djelovanja u svim sferama unapređenja bosanskohercegovačkog društva.
Očekujemo da će se program Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine tek profilirati, a na osnovu utemeljenih analiza uzroka krize u Bosni i Hercegovini.

1 comment:

asistentia said...

Platforma gosp. Radoncica izgleda razumna. Ima covjek iza sebe i rezultate a kako je kriza u BiH dosegla vrhunac (mada uvijek treba vjerovati da moze i gore:) ) nadat se da ce ovaj savez doprinjeti izmjeni stvari. Dobre ideje treba podrzati!